Beauty, Home, Ingrijirea pielii

Beneficii surprinzatoare ale acidului hialuronic

Bună, draga mea

Sunt sigură că ai tot auzit despre acidul hialuronic: unele femei îl injecteză în piele pentru a reduce ridurile, altele îl iau pe post de supliment iar unele folosesc creme cu acest ingredient. Acidul hialuronic este cheia pentru a șterge instantaneu ridurile fine și a face pielea strălucitoare.

La fel ca și colagenul și elastina, cantitatea de acid hialuronic care apare în mod natural în corpul nostru scade odată cu înaintarea în vârstă. Există, totuși, modalități de a ajuta la stimularea producției de HA în corpul nostru.

IMG_2520

Să vorbim despre doua beneficii importante ale acidului hialuronic:

  1. Ajută pielea să fie mai sănătoasă

Acidul hialuronic îți ajută pielea să pară și să se simtă mai suplă. Aproape jumătate din acidul hialuronic din corp este prezent în pielea ta, unde se leagă de moleculele de apă pentru a ajuta la reținerea umidității. Trebuie să știi faptul că funcția sa principală este de a reține apa pentru a menține țesuturile bine lubrifiate și umede. Cu toate acestea, procesul natural de îmbătrânire și expunerea la radiațiile ultraviolete de la soare, fumul de tutun și poluarea pot scădea cantitățile sale în piele.

Mereu spun prietenelor mele, și îți spun și ție: ai mare grijă ca atunci când folosești un ser care conține acid hialuronic, să ai tenul umezit, pentru că altfel, acidul hilauronic va trage din pielea ta apa, iar în final , tenul tău va fi mai deshidratat decât înainte să aplici serul.

2. Ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor

Acidul hialuronic joacă, de asemenea, un rol cheie în vindecarea rănilor. Este prezent în mod natural în piele, dar concentrațiile sale cresc atunci când există răni care au nevoie de vindecare. Acidul hialuronic ajută la vindecarea rănilor mai repede reglând nivelul inflamațiilor și semnalând organismului să construiască mai multe vase de sânge în zona deteriorată. Aplicarea unei creme care conține acid hialuronic pe răni s-a dovedit că reduce dimensiunea rănilor și scade durerea. Deci, dacă ai probleme cu acneea sau diferite erupții pe piele, nu te sfii să aplici în fiecare seara acid hialuronic pe piele.

IMG_2522

Așa cum bine știi, există numeroase creme, emulsii, seruri, loțiuni în comerț care conțin acid hialuronic în compoziția lor. Dacă mă urmărești/citești de mai mult timp, știi că folosesc de 2 ani doar bb cream-ul Perfect Cover Missha. Acest BB cream de la Missha, pe lângă faptul că are o acoperire medie, oferă strălucire și fermitate tenului datorită acidului hialuronic, dar și protecție împotriva radiațiilor solare, având un SPF 42. De când l-am descoperit (și sunt deja la al 6-lea flacon), am înlocuit toate celelalte produse cosmetice.  Îl găsești în 3 nuanțe pe Notino: light beige, natural beige și honey beige.

Sunt curioasa, tu folosești acid hialuronic zilnic? ❤

final

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.